Oorproblemen bij uw huisdier

Meestal gaat het om een acute infectie, dewelke gemakkelijk is op te lossen. Soms is een vreemd voorwerp in het oor de oorzaak: endoscopie is de beste manier om dit voorzichtig te verwijderen.

Het is essentieel om deze acute gevallen zeer accuraat te laten opvolgen zodat een eenvoudig  probleem niet evolueert naar een ingewikkelde chronische oorontsteking: dan zijn erge veranderingen opgetreden aan slijmvliezen en trommelvlies die uiteindelijk onomkeerbaar worden.

Na 20 jaar zijn we door bijscholing, ervaring, aankoop van gespecialiseerd materiaal en veel denkwerk tot een protocol gekomen om ook deze ingewikkelde problemen tot een goed einde te brengen. Hierbij staat het gebruik van endoscopie centraal. Via een camera van 1.4 of 2.7 mm kunnen we de volledige toestand van het oor vergroten tot in het kleinste detail, evalueren, bemonsteren (cytologie), reinigen en een behandelingsplan opstellen.

Het is belangrijk om een oorprobleem ook te kaderen binnen de algemene gezondheidstoestand van een hond of kat, voornamelijk binnen de huidziekten context. Hiervoor hebben we een dierenarts-dermatoloog in huis.